Unna dig en massage!

Behöver du lite avslappning? Boka in dig på en skön är en kvinna i medelåldern och jag har med åren fått ont i axlarna och ryggen och det blir lätt så när man har ett rätt så tungt jobb. Massage är ju en av de skönaste sakerna som finns och det är ju faktiskt bra för kroppen också. Så jag märker efter en behandling att jag blir av med värken och att effekten sitter i ganska länge, i ett par veckor i alla fall. I den bästa av världar skulle jag gå på massage en gång i veckan men det har jag inte råd med så jag unnar mig det en gång i månaden. Jag har läst på lite forskningsrön om massage och ska dela med mig till er om all nytta den gör.

Forskningen visar att massage är bra för olika saker:

-Folk som har ont i muskler och leder, till exempel värk i ryggen eller artros, har lindring av det.

-Stressade människor blir mindre stressade och sover bättre på natten. Det minskar aktiviteten i det stressiga nervsystemet och ökar aktiviteten i det lugna. Det gör att man slappnar av både mentalt och fysiskt.

-Man kan bota huvudvärk och migrän med massage. Det gör att man slappnar av och minskar stressen.

-Det finns även belägg för att cancerpatienter som får sådana här behandligar mår bättre, lindrar smärtan och sover bättre.

-Folk som har astma eller andningsproblem blir påtagligt bättre. Det minskar stressen och spänningarna i kroppen så man kan andas bättre.

-Massage kan även användas i behandlingen av missbrukare, sammantaget finns det massor av fördelar med det och om du inte har provat så borde du göra det. Och bor du liksom jag här i Gävle kan du alltid vända dig till samma företag som jag går till!

Du gillar kanske också...